MFA ext 02 

Op de eerste en tweede verdieping van het multifunctionele complex Hart van Austerlitz bevinden zich in totaal 25 appartementen die worden verhuurd door Woongoed Zeist. Dit betreft sociale huurwoningen, waarvoor een maximum inkomen geldt van 39.055 euro. Voor mensen met een zware zorgbehoefte kan een uitzondering worden gemaakt.

De woningen bestaan uit 8 jongerenwoningen (4 voor bewoners tot 23 jaar en 4 voor bewoners tot 30 jaar) en 17 woningen die geschikt zijn voor zorg. Deze woningen zijn door elkaar heen gebouwd. De toewijzing van de jongerenwoningen gaat via de gebruikelijke route voor sociale huurwoningen, via WoningNet.

De toewijzing van de zorgwoningen gaat niet via WoningNet, maar via een speciale procedure. Informatie hierover vindt u hier.

De zorgappartementen worden naar verwachting in september 2020 opgeleverd en hebben een oppervlakte van 65 tot 74 m2. De huur bedraagt 615 euro per maand, exclusief servicekosten (ca. 20 euro per maand). De woningen zijn zo ontworpen dat mensen die veel zorg nodig hebben en bijvoorbeeld in een rolstoel zitten er kunnen (blijven) wonen. Geen drempels, ruimte voor een tillift, een grote badkamer en andere slimme voorzieningen dragen daaraan bij. De gangen en deuren zijn extra breed, zodat mensen in een rolstoel makkelijk kunnen passeren. Op de gang is ruimte voor scootmobielen.

De woningen zijn zeer goed geïsoleerd en op het dak van het gebouw komen zonnepanelen (5 per woning), zodat het energieverbruik laag zal zijn. De woningen zijn gasloos, dus koken, verwarmen en warm water gaat elektrisch. Er is een inpandige berging op de begane grond.

U kunt de plattegronden van het gebouw downloaden. Evenals die van de zorgwoningen. Voor nadere informatie over de woningen verwijzen wij u naar Woongoed Zeist. Klik hier voor de contactgegevens.

Bij de inschrijving kunt u voorkeur opgeven. Gebruik hiervoor de nummers die op de plattegronden van de etages staan - de groene nummers zijn de zorgwoningen:

- Plattegrond eerste verdieping (huisnummers: 4a, 4b, 4c, 4d, 6, 6b, 6c, 6e)

- Plattegrond tweede verdieping (huisnummers: 8a, 8b, 8c, 8d, 10, 10b, 10c, 10e)