IMG 0044

Iedereen kan het zien: de nieuwbouw van het Hart van Austerlitz is in volle gang. Op 26 november werd het hoogste punt bereikt, een heuglijk feit dat uitgebreid is gevierd met Sinterklaas en zijn Pieten en een groot aantal bewoners. 

Wat is Hart van Austerlitz?

Het Hart van Austerlitz betreft de ingrijpende vernieuwing van het centrum van het dorp. Het gaat om een multifunctionele accommodatie (MFA) voor meerdere generaties, bestaande uit:
- De Pirapoleon, basisschool voor 130 leerlingen
- Peuterspeelzaal De Piraatjes
- Het deels nieuwe en deels gerenoveerde dorpshuis, met ontmoetingsfaciliteiten voor heel het dorp en in het bijzonder voor de bewoners van de zorg- en starterswoningen
- 25 sociale huurwoningen van Woongoed Zeist, waarvan 17 geschikt voor zorg en 8 jongerenwoningen
- Medische post van Austerlitz Zorgt, Accurate Zorg en Fysiopraktikum Austerlitz
- Suuz Hairstyling

Naast de MFA wordt nog een aparte rij woningen gebouwd. Hiervan zijn er 7 inmiddels verkocht aan starters. De overige 8 zijn patiowoningen, geschikt voor zorg. Deze worden verhuurd door de aan Austerlitz Zorgt gelieerde WoonStichting Nu Voor Straks.

Het multifunctionele complex zal naar verwachting na de zomervakantie worden opgeleverd: de school trekt er bij het begin van het nieuwe schooljaar in. De woningen boven de school worden naar verwachting in de loop van september opgeleverd. De rij woningen een paar maanden later, eind november.

ZORGWONINGEN

Er worden dus in totaal 25 zorgwoningen gebouwd in het Hart van Austerlitz: 17 zorgappartementen van Woongoed in de MFA en 8 patiowoningen van Nu Voor Straks.

De zorgappartementen van Woongoed zijn sociale huurwoningen. Dat betekent dat deze bedoeld zijn voor huishoudens met een inkomen van maximaal 39.055 euro per jaar. De huur van deze zorgappartementen bedraagt 615 euro per maand.

De patiowoningen zijn vrije sector, dus hiervoor geldt geen inkomensgrens. De huur van deze woningen bedraagt 970 euro per maand. De woningen zijn energieneutraal.

­