Voor meer informatie kunt u ook gaan naar de website van WoonStichting NuVoorStraks.

Patio ext 

De acht patiowoningen bevinden zich achter het Hart van Austerlitz, aan de verlengde Wellingtonweg, huisnummers 10 tot en met 24.

Patio ligging

BESCHRIJVING VAN DE PATIOWONINGEN

De woningen zijn zo ontworpen dat mensen die veel zorg nodig hebben en bijvoorbeeld in een rolstoel zitten er kunnen (blijven) wonen. Geen drempels, ruimte voor een tillift, een grote badkamer en andere slimme voorzieningen dragen daaraan bij. De gangen en deuren zijn extra breed, zodat mensen in een rolstoel makkelijk kunnen passeren.

Er is zoveel mogelijk gekozen voor schuifdeuren i.p.v. gewone draaideuren. In beide gevallen is de weerstand bij het bedienen zo laag dat ze niet elektrisch bediend hoeven te worden. Draaideuren hebben het nadeel dat bij het openen van de deur deze je één kant tegemoet komt en dat is lastig in een rolstoel. In totaal komen er zes schuifdeuren, ondanks het feit dat die duurder zijn.

De huurwoningen zijn gebouwd zoals contractueel overeengekomen met Van Zoelen. Met speciale wensen van de huurders kan, anders dan bij koopwoningen, geen rekening worden gehouden.

De huur is € 970/mnd. De eerste huurverhoging vindt plaats per 1 januari 2022.

UITGANGSPUNTEN

• De woningen voldoen uiteraard aan het bouwbesluit.
• Wat betreft het energieverbruik voldoen de woningen aan de zogenaamde BENG eisen. Ze worden bovendien energieneutraal ('nul op de meter').
• De woningen voldoen aan de eisen van het Woonkeur Basispakket.
• Daarnaast voldoen de woningen nagenoeg aan de eisen van het Woonkeur Pluspakket Wonen met Zorg

Patio opengew
BESCHRIJVING VAN DE WONING

De totale oppervlakte van de woning is 85 m2.

Entree (3,7 x 1,15/1,85/1,4 = 5,0 m2)
In deze entree bevindt zich de meterkast en is er een ruimte voor een kapstok. De buitendeur is een gewone deur.
De hoofdaansluiting en de meter bevinden zich in de meterkast. De woningen krijgen een 3 x 25A aansluiting. De bewoner van een woning dient zelf tijdig een leverancier te kiezen en op de hoogte te brengen om verzekerd te zijn van levering van elektriciteit.
In de woning zullen zowel glasvezel als kabelnetwerk van Ziggo worden gerealiseerd.

Hal (1,15 x 2,5 = 2,8 m2)
Geen bijzonderheden.

Binnenberging/technische ruimte (1,4 x 2,5 = 3,5 m2)
De verwarming van de woning geschiedt middels vloerverwarming die wordt gevoed door een ventilatiewarmtepomp (Nibe F730). Deze haalt warmte uit de lucht die wordt afgezogen in de keuken/woonkamer, de badkamer en de wasmachineruimte. De warmtepomp is tevens voorzien van een boiler van 180 liter voor de warm tapwatervoorziening. In de berging wordt verder een kraan en een afvoer aangebracht voor een wasmachine.

Keuken ( 2,6 x 3,8 = 9,9 m2)
In de woning wordt een Bruynzeel keuken geplaatst met een totale breedte van 3,65 m. Onder het aanrecht bevinden zich, naast de apparatuur, een spoelkast, een kast ten behoeve van een oven en 2 bergkasten met plank en lade van 600 mm. In het aanrechtblad van kunststof zijn een spoelbak, keukenmengkraan (Grohe Eurosmart met hoge uitloop) en kookplaat opgenomen. Boven het aanrecht hangen bovenkastje van 700 mm hoog met 2 planken, 5 stuks van 600 mm breed. Boven de kookplaat wordt een klepkast van 350 mm hoog aangebracht met een afzuigkap die functioneert als recirculatiekap.
In de keuken worden de volgende apparaten van Etna ingebouwd en aangesloten: • Een koelkast met vriesvak (KVO282);
• Een vaatwasser (VW149wit);
• Een oven (OM871rvs);
• Een inductiekookplaat (KI260zt);
• Een onderbouwafzuigkap (AO460wit).

Woonkamer (5,8 x 3,6 = 20,9 m2)
Naar de hobbyruimte en de hal zijn er schuifdeuren, naar de buitenberging is een gewone deur.

Patio (3,84 x 3,28 = 14,6 m2)
De woningen worden gebouwd rond een buitenruimte, de patio. In de patio wordt een terras aangelegd van betontegels van circa 9,3 m2.
Op de erfgrens wordt in de patio een groenblijvende haag geplant.
In de patio wordt een infiltratievoorziening aangebracht volgens voorschriften en rekenmethode van de gemeente Zeist. Op deze voorziening, die per 2 woningen gecombineerd wordt, worden de hemelwaterafvoeren en straatkolken aangesloten.
De infiltratievoorziening krijgt een overstort welke op eigen terrein, nabij de erfgrens aan de voorzijde, loost op het maaiveld.
Er komt veel glas in, tot op de vloer waardoor veel daglicht toetreedt tot de slaapkamer, de keuken en de woonkamer.

Slaapkamer (3,15 x 5,25 = 16,5 m2)
De slaapkamer is extra ruim zodat er een gewoon bed en een ziekenhuisbed in kunnen en er ook met een tillift gemanoeuvreerd kan worden.

Badkamer (2,60 x 2,75 = 7,1 m2)
Vanwege mogelijk gebruik van een tillift is ook de badkamer extra ruim en is in die badkamer het toilet gesitueerd. In een badkamer hoeft geen daglichttoetreding te zijn, maar er komt toch een daglichtkoepel (0,6 x 0,6 m2) in.
In de badkamer worden antislip vloertegels aangebracht van Mosa, afmeting 150 x 150 mm. In de douchehoek worden de tegels onder afschot naar de doucheput gelegd.

In de badkamer van de woning wordt het volgende sanitair aangebracht:
• Een Geberit Duofix inbouwreservoir met Sigma 01 bedieningsplaat, een Euroline wandcloset met bril en deksel (Pagette Rondo);
• Een Euroline onderrijdbare wastafel, breed 640mm, met thermostatische wastafelmengkraan (Venlo) en spiegel 600 x 600 mm;
• In de douchehoek een doucheafvoer met RVS rooster van 150 x 150 mm, een Grohe Grohterm 800 thermostaatkraan en een Grohe New Tempesta glijstangset lang 900 mm.

Hobbyruimte (3,7 x 2,2/1,8 = 7,4 m2)
Extra ruimte voor een hobby, computer of een bed. Veel mensen vinden een derde kamer prettig.

Buitenberging (2,38 x 2,05 =4,9 m2)
In de buitenberging is ruimte voor een scootmobiel en de kliko’s. De deur naar de woonkamer is een gewone deur.

Plattegrond patio

Download bouwtekening

Let op: bouwnummer 1 komt overeen met huisnummer 24, bouwnummer 8 met huisnummer 10!