Het kan iedereen overkomen: op een gegeven moment is er een klusje in uw tuin, dat u niet meer voor elkaar krijgt. U kunt dan een beroep doen op Austerlitz Zorgt.

Zij zal bekijken of het iets eenmaligs is, bijv. het repareren van een schutting, het maaien van het gras, het verleggen van een paar zware terrastegels e.d. De klus mag niet langer duren dan één uur, dit ook om oneigenlijke concur-rentie met vakmensen te voorkomen.


Er zijn natuurlijk ook tuinactiviteiten die meer tijd vergen en vaak ook meer vakinhoudelijke kennis. Dan gaat het dus niet meer om vrijwilligerswerk, maar om de inzet van een tuinman/hovenier.

In overleg met onze dorpsgenoot Krieno Kolthof van Kolthof Tuinen zijn we tot het volgende gekomen:
1. Als het een structurele klus is, zoals grasmaaien en onkruid wieden, kan er door de dorpsondersteuner een beroep gedaan worden op scholieren. Deze geeft u dan een vergoeding van € 4,50 per uur.
2. Als het een klus is die alleen geklaard kan worden door een professioneel hoveniers-bedrijf, dan geeft Austerlitz Zorgt de voorkeur aan Kolthof Tuinen. Kolthof geeft u als lid van Austerlitz Zorgt dan een kor-ting van 20 % op zijn reguliere prijzen. Dat komt neer op € 30,00 per uur voor vak-mensen, € 37,50 per uur voor vakman plus ervaren hulp/stagiaire.