Als u in de toekomst een seniorenwoning van de woningbouwvereniging of een zorgappartement in het Hart van Austerlitz wilt huren, moet u ingeschreven staan bij WoningNet.

Ook als u nu een koopwoning hebt, maar qua inkomen wel voldoet aan de eisen, moet u ingeschreven staan. Hoe eerder u zich inschrijft hoe beter, want bij de toewijzing wordt onder andere met de termijn van inschrijving rekening gehouden.

NB: ook jongere inwoners die bijvoorbeeld interesse hebben in een starterswoning dienen zich bij WoningNet in te schrijven.

Hoe schrijft u zich in?

U kunt zich inschrijven via de website www.WoningNet.nl. Als u zich inschrijft krijgt u een registratienummer. Dit nummer maakt WoningNet voor u aan, het wachtwoord moet u zelf bedenken. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail van WoningNet met uw registratienummer.

Een inschrijving bij WoningNet regio Utrecht kost € 30,00. Als u ingeschreven wilt blijven staan betaalt u jaarlijks € 9,00 verlengingskosten. U kunt uw inschrijfkosten betalen door bij de inschrijving een doorlopende machtiging af te geven. WoningNet incasseert de inschrijfkosten ongeveer vijf werkdagen na de inschrijving. Vanaf dat moment bent u ingeschreven. Uw inschrijving vervalt zodra u een sociale huurwoning accepteert van een van de woningcorporaties. Uw inschrijving vervalt ook als u de inschrijfkosten en/of verlengingskosten niet op tijd betaalt.

Nadat u zich hebt ingeschreven moet u zelf in de gaten houden of er woningen worden aangeboden. Om dit makkelijker te maken kunt u zich op het gratis Digizine van WoningNet abonneren. Het Digizine is een e-mail met sociale huurwoningen met de hoogste slaagkans die passen bij uw inschrijfgegevens en woonwensen. Op de website ziet u of er nog meer passende woningen voor u zijn.

AUSTERLITZ ZORGT HELPT U!

Lang niet iedereen is in staat om de inschrijving en alles wat daarmee samenhangt zelfstandig te verrichten, óf omdat men geen internet heeft óf omdat het er om een of andere reden niet van komt om regelmatig het aanbod te controleren. Als u ondersteuning nodig heeft, neem dan contact op met Marianne (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06-30610451).

 

­