Austerlitz Zorgt en de Algemene Senioren Vereniging Zeist starten op dinsdag 5 oktober met een gezamenlijk initiatief: een maandelijkse, gezellige koffie-afspraak in het Hart van Austerlitz.
Iedere eerste dinsdag van de maand zijn Corrie Werdler en Joke van Ooik vanaf 10.00 uur uw gastvrouw in het dorpshuis.
Iedereen is welkom voor een gezellig praatje. Zo kunt u op een laagdrempelige manier nieuwe mensen leren kennen uit de hele gemeente.
Aanmelden is niet nodig. Het is wel nodig om – zolang deze maatregel geldt – een geldige QR-code te laten zien.
De kosten van de consumpties zijn voor eigen rekening.
Woont u in Austerlitz en heeft u vervoer nodig, neem dan even contact op met de dorpsondersteuner Marianne Veenema: M 06 30610451.
Leden van ASZ kunnen voor vervoer bellen met het secretariaat (030-6974983) van ASZ of gebruik maken van de Belbus ( 030-6932321).
Welkom op iedere eerste dinsdag van de maand in het dorpshuis van Austerlitz!

Vanaf 25 september moet iedereen een QR-code laten zien voor het bezoeken van een café, restaurant, hotel, bioscoop, theater, festival of sportwedstrijd.

Deze QR-code toont aan dat u gevaccineerd bent, onlangs negatief getest bent of corona heeft doorgemaakt.

Let op: de vaccinatiebewijs dat u direct na uw prik(ken) gekregen heeft is geen coronatoegangsbewijs.
Er moet een QR-code op staan! (zie afbeelding)

IMG 3629

Zo komt u aan een coronatoegangsbewijs (CTB):

- Als u een smartphone hebt, kunt u de CoronaCheck app installeren en uw CTB met uw telefoon laten zien. U heeft dan wel een DigiD nodig met online toegangsgegevens.
- Als u geen smartphone hebt of geen DigiD, dan kunt u een CTB op papier thuisgestuurd krijgen. Dat kunt u verreweg het gemakkelijkste aanvragen per telefoon. Bel naar 0800-1421 en houdt uw burger service nummer bij de hand. Dat nummer staat op uw paspoort, ID kaart en rijbewijs. 

Als het u zelf niet lukt om uw CTB te regelen, neem dan gerust contact op met Marianne Veenema (06-30610451).

U kunt zich aanmelden voor Austerlitz Eet tot vrijdag 24 september 12 uur. 

Alle bewoners van Hart van Austerlitz zijn uitgenodigd voor een ontmoetingsavond op 4 oktober.

In september houdt Austerlitz Zorgt een drietal thema-avonden. We willen graag horen wat onze dorpsgenoten ons te vertellen hebben, zodat we onze activiteiten de komende jaren daarop af kunnen stemmen.

Wilt u deelnemen aan een thema-avond, vul dan dit korte aanmeldingsformulier in.

U hoeft geen lid te zijn van Austerlitz Zorgt!

Vanaf maandag 7 juni start een nieuwe activiteit van Austerlitz Zorgt: het Ommetje Austerlitz.

Wandelen is goed voor iedereen, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en prikkelt de geest. Het is nóg leuker om dit samen met anderen te doen. Dat kan binnenkort!

Elke maandagochtend om 11.30 uur start er een wandeling bij de hoofdingang van het Hart van Austerlitz. De wandeling duurt een half uur tot drie kwartier en gaat, mede afhankelijk van het weer, door het bos of het dorp. Onderweg kunt u genieten van de natuur, een goed gesprek of met anderen praten over thema’s als fit zijn, gezond eten, lekker in je lijf zitten, leuke dagbestedingen en nog veel meer.

Dorpsondersteuner Marianne Veenema begeleidt de wandelingen. Iedereen is welkom, met of zonder rollator. Na afloop is het mogelijk samen te genieten van een kopje koffie of thee in het dorpshuis. Dit laatste is voor eigen rekening. Deelnemen aan de wandeling is gratis voor leden, niet-leden betalen €1,00 contant.

Bent u verkouden of heeft u klachten en twijfelt u of deelname een goed idee is, bel vooraf even met Marianne, telefoon 06 30610451.

Woensdag 19 mei was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Austerlitz Zorgt. Tijdens een digitale vergadering zijn het jaarverslag, de jaarrekening en de begroting vastgesteld. Daarnaast namen de aanwezige leden afscheid van maar liefst 3 bestuursleden van het eerste uur: Jan Snijders, Wim Oerlemans en Hans Neijzen. Jan en Wim zijn vorig jaar al afgetreden en we hadden zo graag ‘echt’ afscheid willen nemen van deze twee belangrijke oprichters, sfeervol en met gezellig veel mensen erbij. Helaas moest het nu alsnog digitaal, we konden het niet nóg een keer uitstellen. Met mooie speeches, een passend cadeautje in het vooruitzicht en twee eigen coupletten in het speciaal hiervoor geschreven lied Hart van Austerlitz, gezongen door muzikale dorpsgenoot Maarten Tros, is hun vertrek nu echt een feit.

Het lied is te horen via deze link. In de eerstvolgende nieuwsbrief van Austerlitz Zorgt kunt u tezijnertijd meer lezen over de wapenfeiten van Jan en Wim.

­