Zet in uw agenda: de jaarlijkse ALV van Austerlitz vindt plaats op woensdag 10 april, vanaf 20 uur.

Na jarenlange voorbereidingen is het dan zover…. Mede dankzij langdurige inzet en betrokkenheid van vele inwoners van Austerlitz is het nu onafwendbaar: ons nieuwe dorpshart komt er eindelijk aan! Eerst nog de sloop van de school en het archeologisch onderzoek in het voorjaar en dan gaat de bouw echt beginnen.

Er zijn vele plannen rondom dit zo belangrijke project. Zo is Lokaal Austerlitz bezig met het daar te huisvesten museum. Ook wordt er nagedacht over een kunstwerk. Hierover heeft onlangs een avond plaatsgevonden met dorpsbewoners om ideeën op te halen. Heeft u zelf nog een idee hiervoor, neem dan contact op met Wim Oerlemans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Dorpshuis ‘t Trefpunt is druk bezig met haar tijdelijke verhuizing voor de duur van de verbouwing die toch al gauw ruim 1,5 jaar in beslag zal nemen. 

De sloop en nieuwbouw van het Hart van Austerlitz, maar ook de bouw van de nieuwe wijk, brengen extra verkeer met zich mee.  Austerlitz Belang is met de verkeerscommissie en de wethouder en ambtenaren in gesprek om een en ander letterlijk in goede banen te leiden. 

Austerlitz Zorgt is de komst van de zorgwoningen ook aan het voorbereiden. Het dorpsteam zal de komende maanden alle oudere inwoners benaderen en - als ze hier behoefte aan hebben - de woonwensen in kaart brengen. Met de gemeente en Woongoed worden binnenkort definitieve afspraken gemaakt over de procedure en toewijzing van de woningen. Mocht u interesse hebben in een appartement of patiowoning, neem dan contact op met Marianne Veenema.

Een nieuw en spannend jaar staat ons te wachten.

De bouw van het nieuwe dorpshuis, met nieuwe school en starters/senioren /zorgwoningen gaat nu echt beginnen. Halverwege 2020 zal het klaar zijn zoals de planning nu is. En nu we het daar toch over hebben : Henriette of ik komen u, als u ouder bent dan 70 jaar, in de loop van komende tijd een bezoekje brengen met vragen over uw gezondheid. Graag willen we in kaart brengen hoe de gemiddelde en persoonlijke gezondheidstoestand van de mensen in Austerlitz boven de 70 jaar is. Wij zullen u dan ook de vraag stellen hoe u tegenover het Hart van Austerlitz staat en eventueel belangstelling heeft daar te gaan wonen, over 1 ½ jaar of in de toekomst. Als u al zo snel mogelijk met een van ons daar over wilt spreken: laat dit dan even weten, dan krijgt u voorrang. En als u hierover liever geen bezoek wilt , kunt u dit natuurlijk kenbaar maken als u gebeld wordt.

Ik zoek een aantal mensen die willen praten over een ambassadeurschap per wijk/straat. Is dat zinvol , wat zouden de taken kunnen zijn, met wat voor vragen zou je bij de ambassadeur terecht kunnen enz. Wilt u daarover meedenken? Laat het me weten.

En als u voelt dat eigenlijk wat meer zou moeten bewegen? U bent hartelijk welkom om een proefles bij te wonen bij bewegen voor ouderen op dinsdag van 9 tot 10 of op donderdag van 10.45 tot 11.30.

Hartelijke groet, Marianne

Voel je je uitgeput, met weinig energie, een beetje gestresst? Of heb je last van de winterblues?

Kom bij de energie wandeling! We maken een wandeling in de mooie bossen van Austerlitz en we doen een aantal eenvoudige ‘qi gong’ oefeningen met rustige bewegingen waarbij we onze levensenergie wakker maken. Je leert ontspannen, je verbindt  jezelf met  de natuur en jezelf en de energie gaat stromen. We wandelen in een langzaam tempo en de bewegingen zijn makkelijk te leren. Iedereen kan meedoen!

Wanneer: Zaterdag 23 februari en Woensdag 20 maart.

Programma: 13.00 Ontvangst op Waterlooweg (bos kant) tegenover huisnummers 33-37. 13.05

Start wandeling en de simpele oefeningen doen we terwijl we door het bos lopen. (ongeveer 3,0 km).

14.00 Terug bij vertrek punt op Waterlooweg. Kosten: gratis. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij dorpsondersteuner Marianne.

De docent Alessia Ortolani is een qi gong instructor, gecertificeerd bij Long White Cloud Qigong, met meer dan 350 uur ervaring. Qi gong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

­