In september houdt Austerlitz Zorgt een drietal thema-avonden. We willen graag horen wat onze dorpsgenoten ons te vertellen hebben, zodat we onze activiteiten de komende jaren daarop af kunnen stemmen.

Wilt u deelnemen aan een thema-avond, vul dan dit korte aanmeldingsformulier in.

U hoeft geen lid te zijn van Austerlitz Zorgt!

Vanaf maandag 7 juni start een nieuwe activiteit van Austerlitz Zorgt: het Ommetje Austerlitz.

Wandelen is goed voor iedereen, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en prikkelt de geest. Het is nóg leuker om dit samen met anderen te doen. Dat kan binnenkort!

Elke maandagochtend om 11.30 uur start er een wandeling bij de hoofdingang van het Hart van Austerlitz. De wandeling duurt een half uur tot drie kwartier en gaat, mede afhankelijk van het weer, door het bos of het dorp. Onderweg kunt u genieten van de natuur, een goed gesprek of met anderen praten over thema’s als fit zijn, gezond eten, lekker in je lijf zitten, leuke dagbestedingen en nog veel meer.

Dorpsondersteuner Marianne Veenema begeleidt de wandelingen. Iedereen is welkom, met of zonder rollator. Na afloop is het mogelijk samen te genieten van een kopje koffie of thee in het dorpshuis. Dit laatste is voor eigen rekening. Deelnemen aan de wandeling is gratis voor leden, niet-leden betalen €1,00 contant.

Bent u verkouden of heeft u klachten en twijfelt u of deelname een goed idee is, bel vooraf even met Marianne, telefoon 06 30610451.

Woensdag 19 mei was de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Austerlitz Zorgt. Tijdens een digitale vergadering zijn het jaarverslag, de jaarrekening en de begroting vastgesteld. Daarnaast namen de aanwezige leden afscheid van maar liefst 3 bestuursleden van het eerste uur: Jan Snijders, Wim Oerlemans en Hans Neijzen. Jan en Wim zijn vorig jaar al afgetreden en we hadden zo graag ‘echt’ afscheid willen nemen van deze twee belangrijke oprichters, sfeervol en met gezellig veel mensen erbij. Helaas moest het nu alsnog digitaal, we konden het niet nóg een keer uitstellen. Met mooie speeches, een passend cadeautje in het vooruitzicht en twee eigen coupletten in het speciaal hiervoor geschreven lied Hart van Austerlitz, gezongen door muzikale dorpsgenoot Maarten Tros, is hun vertrek nu echt een feit.

Het lied is te horen via deze link. In de eerstvolgende nieuwsbrief van Austerlitz Zorgt kunt u tezijnertijd meer lezen over de wapenfeiten van Jan en Wim.

Het is van 19 tot en met 23 april de week van de teek. Dat betekent dat vanaf nu de kans weer toeneemt op teken als je naar het bos gaat. Controleer jezelf, je kinderen en elkaar daarom dagelijks als je regelmatig in het bos bent. Uit onderzoek blijkt dat teken bij kinderen vaker in het hoofd of de nek bijten en bij volwassenen in de benen of romp NOS artikel: teken bijten kinderen vaker in het hoofd

Zorg voor een goede tekenklem of tekenkaart om de teken te verwijderen. Mocht je die nog niet hebben, dan kun je er een aanvragen bij Austerlitz Zorgt door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dan wordt de tekenkaart bij u bezorgd.

Vriendelijke groet namens Austerlitz Zorgt,

Christianne van den Broek

secretaris

 

 

Vrijdagavond 9 april was de jaarlijkse vrijwilligersavond. Met dank aan Cees van Dijk en Bastiaan van Slagerij Noordam, kregen alle vrijwilligers als dank een mooi borrelpakket. Iedereen was uitgenodigd om deel te nemen aan een online ontmoeting. Dit werd een gezellige online avond met onze vrijwilligers en het bestuur van Austerlitz Zorgt. In vier teams werd gestreden bij de quizvragen over Austerlitz en Austerlitz Zorgt en bij het ontsnappen uit twee escaperooms. We hopen iedereen volgend jaar weer te kunnen uitnodigen voor een live ontmoeting, maar zijn blij dat we veel vrijwilligers even hebben gesproken bij het afleveren van de borrelpakketten. 

Kinderen uit het dorp brachten de oudere leden van Austerlitz Zorgt op in de voorjaarsvakantie een vrolijke kaart en een pot met kleurige voorjaarsbloeiers. Een spontane actie onder het motto en gelijknamige project ‘Austerlitz Verbindt’: de kleuters van basisschool de Pirapoleon tekenden de kaarten en een inwoner schonk belangeloos een flink aantal plantjes. Vrolijk kwebbelend belden de kinderen aan, voor een gezellig praatje, kaartje en bloemetje, onder toeziend oog van moeders en een enkele vader. Een gezellige en geslaagde actie, met dank aan onze vrijgevige dorpsgenoot en de vrijwilligers. Samen komen we deze tijd door!

­