Dinsdagochtend 23 mei bezocht Koningin Máxima een bijeenkomst in het Hart van Austerlitz. Het thema van deze bijeenkomst was passende zorg en de samenwerking tussen formele en informele zorg. Het initiatief kwam van Nederland Zorgt Voor Elkaar, waar onze oud-voorzitter Jan Smelik coördinator is, en het Zorginstituut Nederland.

Austerlitz Zorgt is zo’n informele zorgorganisatie en zoals u wellicht weet inmiddels bekend als een van de aansprekende voorbeelden. Op de bijeenkomst waren vertegenwoordigers van andere initiatieven en van formele zorginstanties, zoals ziekenhuizen en zorginstellingen. De Koningin toonde veel belangstelling voor de verhalen en ervaringen van mensen, die in de praktijk van alledag werken aan een betere, zorgzame samenleving.

Wie houdt er niet van verse radijsjes, worteltjes en frisse sla? De kinderen van onze basisschool De Pirapoleon verbouwen die zelf in de moestuin op het schoolplein.

Heeft u zin om ze hierbij te helpen? Het is erg gezellig, leerzaam en zodra er geoogst wordt nog lekker ook!

Kennis van moestuinen is niet nodig, fysiek is het geen zwaar werk.

De kinderen tuinieren op dinsdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. Het is fijn als u daarbij eens in de drie weken kunt helpen. Als dat niet uitkomt, is bent u ook welkom om te helpen bij het onderhoud aan de rest van de schooltuin. Heeft u al gezien wat daar allemaal voor moois groeit?

Wilt u het eens proberen? Neem contact op met Renske Koelstra, 06-29026981. Als u er niet uitkomt, kan het natuurlijk ook via dorpsondersteuner Marianne Veenema, 06-30610451.

Via deze link kunt u een video bekijken van de boekpresentatie op 31 maart.

De video is gemaakt door Kees Linnenbank.

Subcategorieën

­