Vrijdagavond 9 april was de jaarlijkse vrijwilligersavond. Met dank aan Cees van Dijk en Bastiaan van Slagerij Noordam, kregen alle vrijwilligers als dank een mooi borrelpakket. Iedereen was uitgenodigd om deel te nemen aan een online ontmoeting. Dit werd een gezellige online avond met onze vrijwilligers en het bestuur van Austerlitz Zorgt. In vier teams werd gestreden bij de quizvragen over Austerlitz en Austerlitz Zorgt en bij het ontsnappen uit twee escaperooms. We hopen iedereen volgend jaar weer te kunnen uitnodigen voor een live ontmoeting, maar zijn blij dat we veel vrijwilligers even hebben gesproken bij het afleveren van de borrelpakketten. 

Austerlitz Zorgt zoekt 2 nieuwe bestuursleden. Ben jij geïnteresseerd of ken jij iemand voor wie dit interessant kan zijn, deel dan dit bericht en neem contact op met een van onze bestuursleden om te verkennen of dit iets voor jou is.

We zoeken iemand met een goed netwerk in het dorp, voldoende tijd beschikbaar (4 tot 8 uur in de week) en affiniteit met ICT / moderne techniek. Tijdens de bestuursvergadering van 19 mei worden nieuwe bestuursleden geïnstalleerd.

We ontvangen reacties van geïnteresseerden graag uiterlijk 24 april.

Jan Smelik, 06-26014290, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voorzitter Austerlitz Zorgt

Christianne van den Broek, 06-41228441, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., secretaris Austerlitz Zorgt

Kinderen uit het dorp brachten de oudere leden van Austerlitz Zorgt op in de voorjaarsvakantie een vrolijke kaart en een pot met kleurige voorjaarsbloeiers. Een spontane actie onder het motto en gelijknamige project ‘Austerlitz Verbindt’: de kleuters van basisschool de Pirapoleon tekenden de kaarten en een inwoner schonk belangeloos een flink aantal plantjes. Vrolijk kwebbelend belden de kinderen aan, voor een gezellig praatje, kaartje en bloemetje, onder toeziend oog van moeders en een enkele vader. Een gezellige en geslaagde actie, met dank aan onze vrijgevige dorpsgenoot en de vrijwilligers. Samen komen we deze tijd door!

Voor iedereen boven de 75 jaar die nog geen oproep heeft gehad voor vaccinatie en deze toch al wil hebben, kan bellen met het vaccinatiepunt 0800 7070.
U moet uw persoonlijk burgerservicenummer nummer bij de hand hebben. Dit nummer staat op uw paspoort of identiteitskaart.

Heeft u een oproep voor vaccinatie tegen het coronavirus ontvangen, maar weet u niet hoe u naar de priklocatie moet komen? Neem dan contact op met de dorpsondersteuner Marianne Veenema via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 30 61 04 51. Het verzoek is om geen andere begeleider mee te nemen. Dat is om te voorkomen dat het te druk wordt op de priklocaties en om te voorkomen dat er te veel mensen samen in één auto zitten.

Het is nergens leuker dan hier

 Op 21 oktober vierde mevrouw Sakkers-Hoogendoorn haar 95ste verjaardag. Eigenlijk was dat voor haar niet eens het grootste feest: een week later werd ze overgrootmoeder van een prachtige achterkleinzoon. “Een heel groot cadeau”, noemt ze het zelf.

Mevrouw Sakkers is een actieve senior. Ze doet al jaren vrijwilligerswerk in Woonzorgcentrum Beukenstein in Driebergen. Voor haar een vertrouwd adres, omdat haar wijlen echtgenoot er heeft gewoond. Ze rijdt er moet de auto heen, of zoals van de week met haar scootmobiel. “Genieten van al het moois dat ik onderweg zie”. Pannenkoeken bakken, of iemand helpen met eten en met de rolstoel naar het bos (“Wel het mooie stuk van het bos”), ze draait er haar hand niet voor om.

Haar grootste wens is om in Austerlitz te blijven, “het is nergens leuker dan hier”. Ze redt zich uitstekend in haar eigen huis, waar ze al 51 jaar woont en inmiddels alles gelijkvloers is. Haar geheim: “Gezond eten en lekker in de tuin werken”.  Met Austerlitz Zorgt heeft ze goede contacten: “Als jullie me ergens voor nodig hebben, dan bellen jullie maar”.

RTV Utrecht is aanwezig bij de oplevering van de patiowoningen. Lucienne en Hans Steenhuizen worden geïnterviewd voor de RTV Utrecht radio

30 oktober was de oplevering van de patiowoningen in Hart van Austerlitz. RTV Utrecht interviewde Lucienne en Hans Steenhuizen over hun verhuizing naar hun nieuwe patiowoning. Jan Snijders licht toe hoe het dorp zelf initiatief nam om de bouw van deze levensloopbestendige woningen mogelijk te maken. Waardoor ouderen langer in ons dorp kunnen blijven wonen.

Lees en luister hier de interviews 

 

­