U bent weer van harte welkom bij onze tweewekelijkse maaltijd.

De meeste leden die opzeggen doen dit omdat ze uit Austerlitz verhuizen. Vanaf nu is het mogelijk voor ex-leden van Austerlitz Zorgt om donateur te worden. Zo kunt onze zorgcoöperatie blijven steunen. In ruil daarvoor zorgen wij dat u op de hoogte blijft. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Graag stellen wij ons nieuwe bestuurslid Christianne van den Broek aan jullie voor. Wij hopen dat zij in april van de ALV goedkeuring krijgt om het bestuur van Austerlitz Zorgt te versterken als opvolger van Lia van Dijk.

Christianne: "Sinds februari 1997 wonen mijn man, Fred Bol en ik in Austerlitz. Onze kinderen zijn hier geboren en naar school geweest. De oudste is inmiddels uit huis en onze dochter volgt later dit jaar. Ik werk als ZZP’er in de rol van  teamcoach, trainer, adviseur en interimmanager voor lokale overheid en gezondheidszorg. Vanuit mijn werk heb ik met veel wethouders, burgemeesters, gemeenten en diverse afdelingen gewerkt. Ik kijk ernaar uit om vanuit het bestuur van Austerlitz Zorgt samen te werken met onze eigen gemeente.

Oorspronkelijk kom ik uit Zeeuws-Vlaanderen. Mijn vader was binnenvaartschipper en zodoende ben ik een schipperskind. In mijn schooltijd moest ik naar een schippersinternaat waar ik 12 jaar heb gewoond. Zo heb ik veel ervaring opgedaan met instanties die voor je zorgen en over je willen beslissen. Dat heeft me een gezonde dosis wantrouwen opgeleverd en de sterke wens om zelf te mogen beslissen over hoe ik leef en werk. Daarom passen de doelstellingen van Austerlitz Zorgt mij heel goed en wil ik me daar graag voor inzetten. Eerder heb ik de iPadcursussen van Austerlitz Online georganiseerd, samen met Sandra de Hoog. Dat was al een erg leuke manier om veel mensen uit ons dorp te leren kennen."

Een nieuwe activiteit van Austerlitz Zorgt: yogalessen in het Dorpshuis.

Petit Fours

We kijken terug op een zeer geslaagd lustrum!

Het begon op vrijdag 8 december, toen wethouder Fluitman de borden 'Zorgzaam Dorp' onthulde. Het bestuur ziet dit als erkenning van de waardering van de gemeente voor onze bijdrage aan het welzijn van de Austerlitzse bevolking.

Dinsdag 12 december vond een drukbezochte receptie plaats. Burgemeester Janssen benoemde Jan Snijders onder groot applaus van de ongeveer 250 aanwezigen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor ons dorp en ook vanwege zijn betrokkenheid bij regionale en landelijke netwerken van bewonersinitiatieven. Jan is actief in het landelijk netwerk van bewonersinitiatieven Nederland Zorgt Voor Elkaar en in de regionale stichting Omzien naar elkaar.

Daarna bleven ongeveer 150 leden achter voor een gezellige maaltijd. De muzikale omlijsting werd verzorgd door blaaskapel De Heikneuters en door gitarist Cees Sax.

Op vrijdag 15 december vond in het dorpshuis 't Trefpunt een symposium plaats voor de landelijke relaties van Austerlitz Zorgt. Ruim 50 aanwezigen werden geïnspireerd door Guus van Montfort (tot voor kort voorzitter van ActiZ en tevens van de Commissie van Advies van Austerlitz Zorgt), Edwin Goedhart (bondsarts van het Nederlands Elftal) en Arjo Klamer (hoogleraar aan de Erasmus Universiteit).

Namens Austerlitz Zorgt was Jan Smelik gastheer. Hij gaf in zijn bijdrage een inkijkje in de ambities die het bestuur van Austerlitz Zorgt nog heeft. Ook zette hij het initiatief in een bredere context van de 'stille revolutie' die gaande is in onze samenleving. U kunt de slides van zijn lezing hier downloaden.

Echtpaar van der Berg

 In het AD/UN heeft een artikel met bijbehorend filmpje gestaan over de noodzaak van nieuwbouw van zorgwoningen in ons dorp.

(Helaas is de heer Van den Berg kort na de opnamen van het filmpje overleden).

Bron: Algemeen Dagblad

­