Kijk naar Slotstad-TV zaterdag 7 november om 14:00 uur.

Dan kunt u de directe uitzending volgen van de opening van het Hart van Austerlitz en de onthulling van het kunstwerk. We hadden graag alle inwoners van Austerlitz op 7 november willen ontmoeten en rondleiden in de nieuwe multifunctionele accommodatie Hart van Austerlitz. En u willen laten zien hoe daar wonen, onderwijs en recreatie samen komen in (zorg)- woningen, bassischool, peuterspeelzaal en dorpshuis. En we hadden u allemaal graag willen uitnodigen om samen op het Dorpsplein getuige te zijn van de onthulling van het kunstwerk, waaraan velen van u hebben bijgedragen door middel van de geslaagde crowdfundingactie. Maar:corona!

We moesten dus op zoek naar een andere manier om u toch zoveel mogelijk mee te geven van de opening en de onthulling.

U vindt het programma als volgt: KPN kanaal 1467; Ziggo kanaal 40; T-Mobile kanaal 848. Of via internet: www.slotstad.nl/televisie/live

 

Het is nergens leuker dan hier

 Op 21 oktober vierde mevrouw Sakkers-Hoogendoorn haar 95ste verjaardag. Eigenlijk was dat voor haar niet eens het grootste feest: een week later werd ze overgrootmoeder van een prachtige achterkleinzoon. “Een heel groot cadeau”, noemt ze het zelf.

Mevrouw Sakkers is een actieve senior. Ze doet al jaren vrijwilligerswerk in Woonzorgcentrum Beukenstein in Driebergen. Voor haar een vertrouwd adres, omdat haar wijlen echtgenoot er heeft gewoond. Ze rijdt er moet de auto heen, of zoals van de week met haar scootmobiel. “Genieten van al het moois dat ik onderweg zie”. Pannenkoeken bakken, of iemand helpen met eten en met de rolstoel naar het bos (“Wel het mooie stuk van het bos”), ze draait er haar hand niet voor om.

Haar grootste wens is om in Austerlitz te blijven, “het is nergens leuker dan hier”. Ze redt zich uitstekend in haar eigen huis, waar ze al 51 jaar woont en inmiddels alles gelijkvloers is. Haar geheim: “Gezond eten en lekker in de tuin werken”.  Met Austerlitz Zorgt heeft ze goede contacten: “Als jullie me ergens voor nodig hebben, dan bellen jullie maar”.

RTV Utrecht is aanwezig bij de oplevering van de patiowoningen. Lucienne en Hans Steenhuizen worden geïnterviewd voor de RTV Utrecht radio

30 oktober was de oplevering van de patiowoningen in Hart van Austerlitz. RTV Utrecht interviewde Lucienne en Hans Steenhuizen over hun verhuizing naar hun nieuwe patiowoning. Jan Snijders licht toe hoe het dorp zelf initiatief nam om de bouw van deze levensloopbestendige woningen mogelijk te maken. Waardoor ouderen langer in ons dorp kunnen blijven wonen.

Lees en luister hier de interviews 

 

P31 shot

Platform31 heeft Jan Snijders geinterviewd over het Hart van Austerlitz en de zorgwoningen. Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Op zaterdag 7 november was het zover. Toen is het multifunctionele centrum Hart van Austerlitz officieel geopend. En ook het nieuwe kunstwerk onthuld. Dit kunstwerk is gemaakt door Liet Heringa en Maarten Kalsbeek. Het is groot en kleurrijk en hangt in de vide van het Dorpshuis, achter de glazen voorgevel. Het is goed zichtbaar, niet alleen overdag maar - omdat licht ook een rol speelt bij dit kunstwerk - ook als het donker is. Het kunstwerk is onder meer mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente, de Vereniging Austerlitz Belang en andere gulle gevers. 

Download hier de afvalkalender voor dit jaar.

­