Austerlitz Zorgt wenst iedereen een gezond en veilig 2022.

Alle inwoners uit ons dorp kregen afgelopen weekend een nieuwjaarskaart met een mondkapje van Austerlitz Zorgt. Uitwasbaar, steeds opnieuw te gebruiken, dus duurzaam. Mocht u nog een extra mondkapje nodig hebben, vraag het dan vooral aan onze dorpsondersteuner, Marianne Veenema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Traditiegetrouw zijn de beelden bij de toegang van ons dorp in stijl aangekleed.

27 oktober was het volle bak bij Austerlitz eet. Maar liefst 50 dorpsgenoten sloten aan bij de gezellige maaltijd. Iedere twee weken kan iedereen die niet alleen wil eten of geen zin heeft om te koken, aansluiten bij Austerlitz Eet. Een week van tevoren wordt het menu bekend gemaakt en kan men zich aanmelden door een mail te sturen of te bellen naar de dorpsondersteuner Marianne Veenema , tel. 06 30 61 04 51 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf 17.30 uur zijn deelnemers van Austerlitz Eet welkom en rond 18:00 uur staat er een heerlijke maaltijd klaar. Let op, om deel te nemen aan de maaltijd heeft u een corona toegangsbewijs nodig. De maaltijd wordt bereid door vrijwilligers, waaronder een kok die van zijn beroep zijn hobby heeft gemaakt.

De prijs is : €  10,-  voor leden van Austerlitz Zorgt, inclusief koffie maar exclusief drankjes. Niet-leden betalen €13,-

In overleg tussen Stichting Dorpshuis Austerlitz en Austerlitz Zorgt zijn er afspraken gemaakt over de toegang tot activiteiten van Austerlitz Zorgt die in het dorpshuis plaatsvinden.

In het algemeen geldt voor verenigingen die in het dorpshuis samenkomen dat alle leden welkom zijn, ongeacht of zij gevaccineerd zijn of niet. Hiervoor is dus geen coronatoegangsbewijs (CTB) nodig, mits de activiteit in een aparte ruimte plaatsvindt. Voor het gebruik van de horeca / lobby is wel een CTB nodig.

Austerlitz Zorgt is van mening dat haar activiteiten voor iedereen toegankelijk moeten zijn, voor zover de regels ons dit toestaan natuurlijk. Dus ook leden zonder CTB zijn welkom bij bijvoorbeeld het Ommetje, Austerlitz Beweegt en de maandelijkse koffieochtend die we samen met ASZ organiseren.

Er is wel een uitzondering: omdat bij Austerlitz Eet de horecafunctie voorop staat en deze in de lobby zelf plaatsvindt, geldt dat alleen leden met een CTB aan de maaltijden van Austerlitz Eet kunnen deelnemen.

NB: deze afspraken gelden totdat er nieuwe overheidsmaatregelen worden afgekondigd. Als dit consequenties heeft, zullen wij dit weer communiceren met onze leden.

Austerlitz Zorgt en de Algemene Senioren Vereniging Zeist starten op dinsdag 5 oktober met een gezamenlijk initiatief: een maandelijkse, gezellige koffie-afspraak in het Hart van Austerlitz.
Iedere eerste dinsdag van de maand zijn Corrie Werdler en Joke van Ooik vanaf 10.00 uur uw gastvrouw in het dorpshuis.
Iedereen is welkom voor een gezellig praatje. Zo kunt u op een laagdrempelige manier nieuwe mensen leren kennen uit de hele gemeente.
Aanmelden is niet nodig. Het is wel nodig om – zolang deze maatregel geldt – een geldige QR-code te laten zien.
De kosten van de consumpties zijn voor eigen rekening.
Woont u in Austerlitz en heeft u vervoer nodig, neem dan even contact op met de dorpsondersteuner Marianne Veenema: M 06 30610451.
Leden van ASZ kunnen voor vervoer bellen met het secretariaat (030-6974983) van ASZ of gebruik maken van de Belbus ( 030-6932321).
Welkom op iedere eerste dinsdag van de maand in het dorpshuis van Austerlitz!

Vanaf 25 september moet iedereen een QR-code laten zien voor het bezoeken van een café, restaurant, hotel, bioscoop, theater, festival of sportwedstrijd.

Deze QR-code toont aan dat u gevaccineerd bent, onlangs negatief getest bent of corona heeft doorgemaakt.

Let op: de vaccinatiebewijs dat u direct na uw prik(ken) gekregen heeft is geen coronatoegangsbewijs.
Er moet een QR-code op staan! (zie afbeelding)

IMG 3629

Zo komt u aan een coronatoegangsbewijs (CTB):

- Als u een smartphone hebt, kunt u de CoronaCheck app installeren en uw CTB met uw telefoon laten zien. U heeft dan wel een DigiD nodig met online toegangsgegevens.
- Als u geen smartphone hebt of geen DigiD, dan kunt u een CTB op papier thuisgestuurd krijgen. Dat kunt u verreweg het gemakkelijkste aanvragen per telefoon. Bel naar 0800-1421 en houdt uw burger service nummer bij de hand. Dat nummer staat op uw paspoort, ID kaart en rijbewijs. 

Als het u zelf niet lukt om uw CTB te regelen, neem dan gerust contact op met Marianne Veenema (06-30610451).

Alle bewoners van Hart van Austerlitz zijn uitgenodigd voor een ontmoetingsavond op 4 oktober.

Vanaf maandag 7 juni start een nieuwe activiteit van Austerlitz Zorgt: het Ommetje Austerlitz.

Wandelen is goed voor iedereen, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en prikkelt de geest. Het is nóg leuker om dit samen met anderen te doen. Dat kan binnenkort!

Elke maandagochtend om 11.30 uur start er een wandeling bij de hoofdingang van het Hart van Austerlitz. De wandeling duurt een half uur tot drie kwartier en gaat, mede afhankelijk van het weer, door het bos of het dorp. Onderweg kunt u genieten van de natuur, een goed gesprek of met anderen praten over thema’s als fit zijn, gezond eten, lekker in je lijf zitten, leuke dagbestedingen en nog veel meer.

Dorpsondersteuner Marianne Veenema begeleidt de wandelingen. Iedereen is welkom, met of zonder rollator. Na afloop is het mogelijk samen te genieten van een kopje koffie of thee in het dorpshuis. Dit laatste is voor eigen rekening. Deelnemen aan de wandeling is gratis voor leden, niet-leden betalen €1,00 contant.

Bent u verkouden of heeft u klachten en twijfelt u of deelname een goed idee is, bel vooraf even met Marianne, telefoon 06 30610451.

­