Op vrijdag 14 december werd op Nieuwsuur een item uitgezonden over het nieuwe boek van Herman Tjeenk Willink 'Groter denken, kleiner doen'. Hierin ook aandacht voor Austerlitz Zorgt.

Kijk de uitzending hier terug.

Graag nodigen wij u uit voor ons jaarlijkse, ondertussen fameus geworden, kerstdiner. Onze kok Gerard Vrij Peerdeman gaat er samen met de andere vrijwilligers weer iets bijzonders van maken.

Voorafgaand aan het diner zal wethouder Sander Jansen de overeenkomst tekenen tussen de Gemeente Zeist en de Woonstichting Nu voor Straks. In deze overeenkomst wordt de garantie geregeld die de gemeente Zeist geeft ten behoeve van de door de Triodosbank verleende lening voor de bouw van acht woningen. Deze woningen zullen door de woonstichting worden verhuurd aan Austerlitzers met een zorgbehoefte die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning in het Hart van Austerlitz. Dit is een belangrijke mijlpaal, waar we graag met u allen het glas op heffen!

Download hier de afvalkalender van Austerlitz voor 2019.

Vrijdag 16 november was het de dag van de mantelzorger. ook in Austerlitz is hier aandacht aan geschonken. Hieronder het verslag van één van hen.

"Aangezien ik mantelzorger voor mijn man ben, die een herseninfarct heeft gehad, was ik ook uitgenodigd.
Omdat het ook de oppasdag voor mijn kleinzoon Quinten was die 5 jaar is en op vrijdag geen school heeft, dacht ik dat ik alleen een kopje koffie in het dorpshuis zou gaan drinken.
Dat was een gezellige bijeenkomst van mannen en vrouwen die ook mantelzorger zijn voor hun man vrouw of iemand anders. leuk om die mensen eens te spreken en ervaringen uit te wisselen.
Na de koffie gingen we een wandeling maken met een gildegids, die allemaal wetenswaardigheden vertelde. Over de geschiedenis van de legereenheid van Napoleon die daar gelegerd was tot de Adellijke familie die een spoortje aan had laten leggen en een zwemvijver, waar mensen in hun jeugd nog illegaal hadden gezwommen.
Emma de kleindochter van Marianne was ook mee in de wandelwagen en Quinten heeft de hele wandeling goed meegelopen, waardoor we toch mee konden.
Iedereen heeft genoten. Wat hebben we toch een fijne omgeving om te wonen!
De ochtend hebben we besloten met een heerlijk lunch in eetcafé Ouwekamp.
Het was er al gezellig vol toen we kwamen en dat is natuurlijk ook de bedoeling.
Dank voor de leuke dag , dank voor de goede organisatie, en dat alles, vlak bij in onze prachtige omgeving!"

Sylvia Rademakers-Boddé

Austerlitz Zorgt heeft een vertrouwenspersoon, waarbij u terecht kunt wanneer u iets in vertrouwen wilt vragen of melden over onze zorgcoöperatie. Dat kan bijvoorbeeld een klacht zijn over een bestuurslid of het dorpsteam, of een vervelende ervaring met één van de vrijwilligers of zorgverleners van Austerlitz Zorgt. Zij zal uw informatie vertrouwelijk behandelen en alleen delen met anderen als u daar toestemming voor geeft.

Ingrid de Voogd is onze vertrouwenspersoon. Zij woont in Austerlitz en is lid van Austerlitz Zorgt. Ingrid is huisarts in Zeist. U kunt haar bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Austerlitz Zorgt heeft circa 75 vrijwilligers. Over het algemeen zijn dit geen zware functies. Bijvoorbeeld af en toe iemand ergens naartoe rijden, een klusje doen, of iemand gezelschap houden.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger (u hoeft hiervoor geen lid te zijn), neem dan contact op met Marianne Veenema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Wim Oerlemans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

­