Onder grote belangstelling is vrijdag 31 maart het boek ‘Austerlitz doet het zelf, hoe een dorp zijn zorg regelde’ gepresenteerd. Auteurs Jan Snijders en Wim Oerlemans hebben het boek opgedragen aan alle vrijwilligers. Corry Werdler mocht als actieve, enthousiaste vrijwilliger het allereerste exemplaar in ontvangst nemen. Burgemeester Janssen kreeg het eerste exemplaar en mag volgens Jan Snijders voortaan de titel ‘Activist’ dragen. Dit vanwege zijn grote steun aan de soms tegendraadse initiatiefnemers achter Austerlitz Zorgt en andere zorg-gerelateerde initiatieven in het dorp. 

Professor Marcel Canoy, gezondheidseconoom, benadrukte in zijn presentatie het grote belang van burgerinitiatieven en de bijdrage van vrijwilligers hierin. In de samenleving neemt de vraag naar zorg almaar toe, terwijl het aanbod schaarser wordt.

Na de presentatie werd er getoast in de gezellige foyer van het Hart van Austerlitz. Er is een video gemaakt waarmee u een mooie impressie krijgt van de feestelijke bijeenkomst. Deze video komt hier binnenkort beschikbaar.

De boekpresentatie is gecombineerd met de jaarlijkse vrijwilligersavond. Meer dan vijftig mensen genoten van een heerlijke maaltijd, opgevrolijkt met muziek en zang van onze veelzijdige dorpsmuzikant Maarten Tros. Dank aan iedereen die Austerlitz Zorgt tot zo’n verbindende schakel in ons dorp maakt!