Het zijn dure tijden. Vorig jaar bedroeg de inflatie 10%. Met name de energiekosten zijn enorm gestegen. Ook in ons dorp zijn er gezinnen of personen die moeilijk rond kunnen komen, of in de schulden zitten. Vier dorpsorganisaties, waaronder Austerlitz Zorgt, hebben het initiatief genomen om hier iets aan te doen, met als doel: Geen Armoede in Austerlitz (GAIA!).

Wat houdt GAiA! in?

Half februari wordt huis-aan-huis een brochure verspreid met informatie over hoe u gratis hulp en advies kunt krijgen als u problemen hebt met het betalen van uw rekeningen. Deze folder kunt u hier alvast bekijken en downloaden.

Ook is er een speciaal SAS-fonds in het leven geroepen waarop Austerlitzers een beroep kunnen doen als de (financiële) nood aan de man is. Ook hierover meer informatie in de brochure. Het aanvraagformulier vindt u hier: Aanvraagformulier eenmalige financiële bijdrage

Austerlitz Duurzaam kan u helpen met het verminderen van uw energiekosten. Dit doen zij onder andere via het project Buurkracht, in samenwerking met de gemeente Zeist.

Op vrijdag 24 februari kunt u vanaf 13:00 uur in het Dorpshuis terecht voor gratis isolatiemateriaal en kleine maatregelen om uw woning comfortabeler te maken en energiezuiniger. Ook zullen er dan vrijwilligers van Austerlitz Duurzaam zijn

om u uit te leggen wat voor uw woning het handigst is en om u te helpen met hoe u dat kan aanbrengen. Wilt u advies bij energiebesparing, kom dan ook naar het dorpshuis of neem via de mail contact op met Austerlitz Duurzaam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vers van de pers: Noodfonds Energie

Toen de GAiA! Brochure al naar de drukker was, maakte de overheid bekend dat er een tijdelijk noodfonds komt voor mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening.

Alle informatie hierover vindt u op https://www.noodfondsenergie.nl/

 

Wilt u helpen? Doneer dan!

 

Donaties voor GAiA! verlopen via SAS.

NL85 RABO 0395 2732 34

t.n.v. Stichting Austerlitz Samen,

onder vermelding van Gift GAiA!

Het geld dat voor GAiA! gedoneerd wordt, wordt niet gebruikt voor andere aanvragen.