Ook Austerlitz is in de greep van het coronavirus. 
 
Velen van ons werken thuis, kinderen kunnen niet naar de peuterspeelzaal of school. De sportvelden liggen er verlaten bij, Ouwekamp en het Beauforthuis zijn dicht, het dorpshuis is leeg.
 
Maar vooral maken we ons zorgen over de toekomst. Over onze gezondheid, over ons werk of inkomen. Hoe gaat het met onze ouderen en andere kwetsbare naasten?
 
Er zijn voor zover wij weten nog geen aangetoonde gevallen van covid-19 in Austerlitz. De kans dat deze ziekte ons dorp voorbij gaat is klein, maar laten we er met z’n allen voor zorgen dat het aantal patiënten zo laag mogelijk blijft. Volg de instructies van het RIVM op. Vraag je bij alle contacten met anderen af of dat nu echt nodig is. Bezoek geen mensen met een kwetsbare gezondheid. Ga ervan uit dat ook u besmet kunt zijn, ook al heeft u nog geen klachten. Als u verkouden bent of griepklachten heeft: thuis blijven!
 
We doen ook een oproep aan de ouderen van ons dorp: vermijd contact en houd 1,5 meter afstand van anderen. Laat je boodschappen thuis bezorgen. Dat kan via Marianne of rechtstreeks bij buurtsuper Van Dijk.
 
We zijn als minisamenleving nu echt op elkaar aangewezen. 
 
Coöperatie Austerlitz Zorgt is vanzelfsprekend beschikbaar voor alle dorpsgenoten die problemen hebben door de corona crisis. 
 
OOK VOOR NIET-LEDEN STAAN WIJ KLAAR!
 
U kunt met alle vragen terecht bij Marianne Veenema. Doe dat gerust! 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  06-30610451
 
Austerlitz Zorgt biedt de volgende aanvullende diensten:
  • Austerlitz Bezorgt: bent u niet in de gelegenheid om boodschappen te doen, laat dat dan weten aan Marianne, dan regelt zij een vrijwilliger. Ook kant-en-klaar maaltijden kunt u via ons regelen.
  • Austerlitz Past op: heeft u kinderoppas nodig, idem. Er hebben zich vele studenten en scholieren gemeld die bereid zijn op te passen.
 
Alle bijeenkomsten en activiteiten van Austerlitz Zorgt worden voorlopig uitgesteld of afgelast. Dit betekent tot nader order geen Austerlitz Eet, geen Algemene Ledenvergadering op 15 april, geen uitstapjes en geen gezamenlijke activiteiten in het dorpshuis (zoals Austerlitz Beweegt, yoga, biljart). Vergaderingen vinden zoveel mogelijk via beeldbellen plaats.
 
Bent u vrijwilliger en heeft u vragen over of het verantwoord is om contact te hebben met degene voor wie u vrijwilliger bent, neem dan even contact op met Marianne om te overleggen.
 
Hopelijk kunnen we op deze wijze de gevolgen van het coronavirus beperken. Samen zullen we deze crisis doorstaan.
 
Het bestuur en dorpsteam van Austerlitz Zorgt wensen u veel sterkte!
 
 
 
­