Hoi allemaal,

Als ik uit het raam kijk vanuit de praktijk kan ik de voortgang van het Hart van Austerlitz een beetje volgen. Het gaat hard. De mannen werken in weer en wind! Spannend hoe het uiteindelijk er echt uit komt te zien.

Het waren drukke maar leuke maanden wat betreft mijn werk voor Austerlitz Zorgt.

Veel aanvragen Wmo en dat is een hele klus. Aanvragen moeten perfect in orde zijn. En terecht want we hebben het over gemeenschapsgeld.

Jammer dat het uitje naar het openlucht museum niet door kon gaan vanwege het weer. Maar hou uw mailbox rond het voorjaar in de gaten want dan is er een herkansing.

Ook voor andere activiteiten van AZ zou u regelmatig even uw mailbox kunnen kijken.

Bv. om eens gezellig te komen eten. Voor € 10,00 heeft u een heerlijk 3-gangendiner, meestal gekookt door onze kok Gerard en een vrijwilliger maar soms ook door kookworkshop Cayenne uit Driebergen. En nog koffie toe natuurlijk.

Of vindt u het leuk mee te gaan naar een museum? Of alle spieren eens flink te gebruiken bij onze beweeggroep voor ouderen of de yoga?

En over mailbox gesproken: regelmatig krijg ik te horen dat u een mail niet gekregen hebt. Kijk voor u mij daarover belt even in uw spambox. Waarschijnlijk zijn ze daar in terecht gekomen.

Heeft u al iets opgevangen van het Austerlitz Verbindt project? Dit project heeft als doel mensen van allerlei leeftijden met elkaar in contact te brengen, bv Austerlitz tuiniert of het Austerlitz muziekgeluk. Zie ook elders in deze nieuwsbrief en het artikel in de prikkel.

De 70 plus gesprekjes zijn nog steeds in volle gang. Bel gerust als u nog niet aan de beurt bent geweest en dit gesprek zo snel mogelijk wil hebben.

En misschien weet u dat er op maandag middag van 14.00 tot 16 .00 een groepje mensen in het Lokaal zitten die gezellig samen aan het kleuren zijn. Maar u kan daar natuurlijk ook met uw eigen  creatieve vaardigheden bij komen zitten , zoals breien, puzzelen, kaarten maken, borduren enz.

Of kom gewoon voor de gezelligheid en de koffie.

15 november is er een uitje voor mantelzorgers. Georganiseerd door Austerlitz Zorgt en De Protestante Gemeente.   Van 14.00 tot 17.00 zijn we welkom bij Cayenne om een kookworkshop te volgen. We gaan een High Tea voorbereiden en die dan natuurlijk lekker opeten.

En tot slot : de tweede week van oktober was het de Week tegen Eenzaamheid. Eén van de activiteiten was : Samen S(n)oepen! Zo lekker was de soep 😉 en het was zo gezellig dat de vraag al gauw kwam: kunnen we dat niet vaker doen? Daar gaan we over nadenken.

20191001 124927

Een andere activiteit was het congres over Eenzaamheid voor zorgverleners. Wat mij het meest is bijgebleven is dat iemand niet eenzaam is maar dat iemand zich eenzaam voelt. Voelt u het verschil?

Jan Smelik heeft tijdens dit congres ook gesproken en natuurlijk werd Austerlitz Zorgt gebruikt als “lichtend voorbeeld”.

Hartelijke groet,

Marianne

­