Na jarenlange voorbereidingen is het dan zover…. Mede dankzij langdurige inzet en betrokkenheid van vele inwoners van Austerlitz is het nu onafwendbaar: ons nieuwe dorpshart komt er eindelijk aan! Eerst nog de sloop van de school en het archeologisch onderzoek in het voorjaar en dan gaat de bouw echt beginnen.

Er zijn vele plannen rondom dit zo belangrijke project. Zo is Lokaal Austerlitz bezig met het daar te huisvesten museum. Ook wordt er nagedacht over een kunstwerk. Hierover heeft onlangs een avond plaatsgevonden met dorpsbewoners om ideeën op te halen. Heeft u zelf nog een idee hiervoor, neem dan contact op met Wim Oerlemans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Dorpshuis ‘t Trefpunt is druk bezig met haar tijdelijke verhuizing voor de duur van de verbouwing die toch al gauw ruim 1,5 jaar in beslag zal nemen. 

De sloop en nieuwbouw van het Hart van Austerlitz, maar ook de bouw van de nieuwe wijk, brengen extra verkeer met zich mee.  Austerlitz Belang is met de verkeerscommissie en de wethouder en ambtenaren in gesprek om een en ander letterlijk in goede banen te leiden. 

Austerlitz Zorgt is de komst van de zorgwoningen ook aan het voorbereiden. Het dorpsteam zal de komende maanden alle oudere inwoners benaderen en - als ze hier behoefte aan hebben - de woonwensen in kaart brengen. Met de gemeente en Woongoed worden binnenkort definitieve afspraken gemaakt over de procedure en toewijzing van de woningen. Mocht u interesse hebben in een appartement of patiowoning, neem dan contact op met Marianne Veenema.

­