online qigong cursus

INFO QIGONG

Wat is Qigong?

Qi gong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

Wat gaan we doen in de lessen?

In Qigong A lessen gaan we oefeningen doen om de energie te stimuleren in de hele lichaam. Deze zijn zachte oefeningen dat iedereen kan doen!

In Qigong B lessen gaan we oefeningen leren om de energie te stimuleren in specifiek organen in ons lichaam: de longen, darmen, maag, milt, hart, blaas, nieren en circulatie. Deze zijn wat meer actief oefeningen maar, met aanpassingen, iedereen kan meedoen.

Voor een voorbeeld, kijk naar deze video van mijn leraar en mentor, John Munro: https://www.longwhitecloudqigong.com/online-courses/qigong-foundation- practices/

Waarom Qigong?

Qigong betekent letterlijk: werk met energie (of werk met je adem). Door de zachte oefeningen worden je gewrichten soepeler, je spieren sterker, en je balans en je behendigheid verbeteren. Ademhalingsoefeningen zijn centraal in qigong. Je leert ontspannen en je energie circuleert beter. Dat is heel belangrijk in deze moeilijke en spannende tijden.

Wie geeft de lessen?

Alessia Ortolani is etholoog (PhD), filmmaker en Qigong instructor, gecertificeerd bij Long White Cloud Qigong, met meer dan 5 jaar ervaring.

Waar zijn de lessen?

Bij jou thuis! Je moet alleen een mobiel telefoon, of tablet, en een internet connectie te hebben. (Ik kan je persoonlijk begeleiden via telefoon als het nodig is).

Wanneer zij de lessen?

Qigong A: maandag om 12.00 uur (zachter oefeningen) Qigong B: woensdag om 12.00 uur (meer actief oefeningen)

Zijn er kosten?

Nee de lessen zijn gratis voor leden van Austerlitz Zorg.

Wat moet ik doen?

Stuur een email aan Alessia (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en download de app Zoom (https://zoom.us) op je telefoon/tablet.

Iedereen kan meedoen!
(ook als je 117 jaar oud ben. Kijk hier: : https://youtu.be/4PeZsHQaFQE)­