Vanaf maart 2024 is het mogelijk om in Austerlitz gebruik te maken van ongeplande nachtzorg. Dit betekent acute zorg in de nacht, vergelijkbaar met de huisartsenpost voor medische zorg. Na inventarisatie van de mogelijkheden hiervoor in ons dorp heeft Henriette Morselt, zorgcoördinator van Austerlitz Zorgt, zich via Santé Partners aangesloten bij het regionaal nachtzorg samenwerkingsverband . Hierdoor kunnen we nu ook tussen 23 uur en 7 uur zorg aanbieden als dit onverwacht nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een ontregelde diabetes bloedsuikercontrole, stoma- of problemen bij catheterzorg of een valincident. Austerlitz Zorgt is blij dat deze lang gekoesterde wens, mede door grote inzet van Henriëtte, nu gerealiseerd is.

Voor wie is ongeplande nachtzorg beschikbaar?

Wanneer u denkt dat nachtzorg nodig is, dan is dit mogelijk als u al in zorg bent bij Accurate Zorg (wijkverpleging, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning). Het is niet noodzakelijk dat u lid bent van Austerlitz Zorgt of al zorg afneemt bij een zorgorganisatie om in aanmerking te komen voor ongeplande nachtzorg. Wanneer u verwacht dat nachtzorg nodig is, kunt u contact opnemen met Henriette. Zij kan ondersteunen bij het organiseren hiervan. Let wel, ongeplande nachtzorg betekent niet langdurige aanwezigheid of nachtwaken. Er zijn aan deze dienst geen kosten verbonden voor bewoners van Austerlitz.

 

Hoe wordt de nachtzorg georganiseerd?  

Wie gebruik  wil maken van ongeplande nachtzorg moet een intake bij Henriëtte laten doen. Er wordt dan samen een dossier opgesteld waarin de informatie staat die voor de zorgverleners van belang is om goede zorg te kunnen leveren, zoals medische historie en medicatiegebruik. Wanneer u een beroep doet op nachtzorg hebben medewerkers van het nachtteam toegang tot uw digitale dossier. Naast een dossier zal toegang tot uw woning georganiseerd moeten worden, bijvoorbeeld door familie die aanwezig is of door gebruik te maken van een sleutelkastje. Als dit in orde is ontvangt u een telefoonnummer wat u kan bellen als onplanbare zorg nodig is. Binnen 30 minuten kunt u iemand van het nachtteam verwachten. Uiteraard belt u 112 als er sprake is van hoge urgentie.

Meer informatie

Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden van ongeplande nachtzorg en gaan we in op vragen die er leven. Neem hiervoor contact op met Henriëtte Morselt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 06-10458821)