Op zondag 11 december vond de eerste Verhalenmiddag van Austerlitz plaats, ter ere van het 10 jarig bestaan van Austerlitz Zorgt. Het werd een gezellige middag met ruim 70 dorpsgenoten die verhalen en anecdotes deelden over de afgelopen 85 jaar. Over de armoede na de Tweede Wereld Oorlog, over bijnamen, oud en nieuwvieringen, de bankstellenwijk, over hoe we bij de aanleg van het riool concurreerden met de bewoners aan de Boulevard, over hoe het toch nog goed kwam, over Piet Dompzelaar die zoveel voor ons dorp en het Dorpshuis heeft betekend en over hoe zoveel vrijwilligers als jarenlang het fundament vormen van alles wat in ons dorp gebeurt. Frank van Nieuwenhuizen deed de oproep aan jonge en oude bewoners om samen actief te blijven voor alle verenigingen in ons dorp. Vanuit het vertrouwen dat we dan nog heel lang ons verenigingsleven in stand houden en met elkaar kunnen genieten van alles wat ons dorp rijk is. Een dorp van A tot Z zoals Puck Steenhuizen memoreerde.

Diet Groothuis had speciaal voor het lustrum een gedicht geschreven. Maarten Tros zong prachtige liedjes over ons dorp. Samenzang, herinneringen, vrolijkheid en melancholie; Het was allemaal aanwezig. 

Carol Dohmen presenteerde het jubileum magazine dat zij samen met Wim Oerlemans heeft gemaakt. Dit magazine is 12 december bij iedereen in  ons dorp huis aan huis verspreid. In het magazine zit een formulier om lid te worden van Austerlitz Zorgt. Mocht je nog mensen kennen die ons nog niet kennen, wijs ze dan vooral op. En mocht je om een of andere reden het magazine niet hebben ontvangen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als je aangeeft of je een papieren of digitaal magazine wilt ontvangen, dan krijg je die alsnog.

­