Vanwege het 10 jarig bestaan van Austerlitz Zorgt vond op vrijdag 9 december het lustrumsymposium plaats.. Ruim 60 bezoekers kwamen naar het Hart van Austerlitz voor presentaties van onze oud voorzitter Jan Smelik en hoogleraar Henk Nies. Wethouder Angele Welting deed de oproep om de gidsrol van Austerlitz Zorgt voort te zetten. Volgens haar zijn we een voorbeeld voor veel andere gemeenschappen.

Jan Smelik vertelde hoe wij van zelfredzaamheid naar samenredzaamheid gaan. En legde uit hoe oud gemeenschapskracht eigenlijk is. Wim Oerlemans en Jan Snijders reikten het eerste exemplaar van hun boek uit aan Henk Nies. Zij hebben een boek geschreven over 10 jaar Austerlitz Zorgt.Het boek verschijnt in het voorjaar. Hierover volgt meer informatie zodra bekend is wanneer de boekpresentatie is.

Henk Nies vertelde over de geschiedenis van Burgerkracht en over hoe de verzorgingsstaat de gemeenschapskracht heeft aangetast. Hij deed een oproep om anders naar zorg en naar vergrijzing te kijken. Om bij te dragen aan een goed leven zijn autonomie, eigen regie van belang. En in verbinding staan en het hebben van sociale relaties en activiteiten. Dat leidt tot een gevoel van betekenisvol bezig zijn. Daarbij past maatwerk, want niemand is gemiddeld!

Voor wie de presentaties van de sprekers wil ontvangen, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.