Op woensdag 19 december ondertekenden wethouder Sander Jansen van Zeist en Jan Snijders en Jan Cremer van WoonStichting Nu voor Straks de garantstellingsovereenkomst voor de financiering van acht senioren(zorg)woningen in Austerlitz. Dit feestelijke moment vond plaats in aanwezigheid  van de 64 deelnemers aan de speciale Kersteditie van Austerlitz Eet, ook een initiatief van Austerlitz Zorgt.

De woningen zijn onderdeel van het plan Hart van Austerlitz, waarin de vernieuwing van het dorpshart met voorzieningen (dorpshuis, basisschool, peuterspeelzaal, start- en zorgwoningen) is uitgewerkt. De aankoop, verhuur en beheer van deze zorgwoningen komt in handen van het burgerinitiatief de  WoonStichting Nu voor Straks. De woningen worden verhuurd aan de onderkant van de vrije sector en zijn een aanvulling op de zorgwoningen van de woningcorporatie Woongoed (sociale huur) te bouwen in hetzelfde Hart van Austerlitz.

Austerlitz Zorgt gaat zorgarrangementen aanbieden aan de bewoners van de zorgwoningen. Hierdoor wordt het voor de inwoners van Austerlitz mogelijk om veel langer in het dorp te kunnen blijven wonen, Daarmee wordt ook één van de doelstellingen van Austerlitz Zorgt verder vervuld. Ook vergroten de woningen de diversiteit van de woningvoorraad in Austerlitz. De bouw van de woningen start in 2019.

De nu getekende overeenkomst regelt de garantstelling van de gemeente voor de lening die stichting Nu voor Straks afsluit om de woningen te kunnen realiseren.

Het bestuur van de WoonStichting Nu voor Straks laat verder weten dat de heer Willem de Bruin (gepensioneerd bestuurder van woningcorporatie Woongoed in Zeist)  is toegetreden tot de Raad van Toezicht van de WoonStichting Nu voor Straks.

Op de foto ziet u van links naar rechts, zittend: Jan Snijders (NvS), Sander Jansen (wethouder van Zeist) en Jan Cremer (NvS) en staand Carl Timmermans (NvS), Carol Dohmen (NvS) en Eduard Schelfaut (gemeente Zeist).

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Jan Snijders, voorzitter van Nu voor Straks en Austerlitz Zorgt, tel 0343 49 18 93 of 0653 72 17 55; mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

­