Hallo allemaal,

Iedereen weer bijgekomen van de prachtige zomer ? Wij hebben genoten op de fiets in Umbrië (Italië). Nu weer lekker aan het werk.

Behalve alle “gewone dingen”  en soms ook hele heftige zaken die spelen, zijn er natuurlijk ook de leuke uitjes te vermelden.

Om te beginnen: 1 x in de 2 maanden gaan we naar een museum. De eerste keer is woensdag 3 oktober . We gaan dan naar het Glasmuseum in Leersum. Natuurlijk komt er nog een uitnodiging. Hans Rademakers komt weer een film vertonen : over India dit keer op woensdag 24 oktober. 14 uur. Op donderdag 18 oktober kan je gratis advies en informatie krijgen over je gebit. Verdere informatie volgt.

Misschien hebben jullie al gehoord dat er een werkgroep “Generaties verbinden” in het leven is geroepen. Waarom?

Zorgzame en toegankelijke buurten zijn nu en in de toekomst nodig. Ouderen blijven langer zelfstandig thuis wonen. Het aantal ouderen neemt de komende jaren toe en het merendeel van hen blijft in de eigen wijk wonen. In buurten komen generaties elkaar tegen. Dat gebeurt niet altijd vanzelf. Het is belangrijk om verschillende generaties met elkaar in contact te brengen. Daarmee voorkomen we dat we als mensen losraken van elkaar. ‘Intergenerationele projecten zijn erop gericht om mensen uit verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen en zo begrip en waardering tussen generaties te bevorderen. Daarbij gaat het om contacten tussen jong en oud buiten de directe kring van naaste familie.

Wij zijn een van de buurten die hiervoor gevraagd zijn en daar hebben we van harte ja op gezegd omdat dit helemaal binnen de doelstelling van Austerlitz Zorgt valt. We hebben al verschillende bijeenkomsten gehad en leuke projectie worden uitgewerkt. Als dit project je aanspreekt : we hebben nog mensen nodig die ons kunnen helpen. Je kan je aanmelden bij mij : 06-30610451

Nog een vraag : is er iemand die handig is in kleine fietsreparaties? En wil je zo nu en dan als vrijwilliger iemand hiermee helpen? Laat het me weten.

En als er iets is waar je hulp bij nodig hebt of mij gewoon even wilt spreken: laat het me ook weten.

Hartelijke groet, Marianne

­